Biden driver på för ökad invandring till USA

publicerad 3 juni 2021
- av Per Nordin
Genrebild - latinamerikanska män.

President Joe Biden håller på att införa reformer som möjliggör en ännu mer storskalig invandring till USA än idag. Bland annat ska fler så kallade HBTQ-flyktingar få möjlighet att stanna i landet.

I ett 46 sidor långt förslag framgår det att Biden vill föra en migrationspolitik radikalt motsatt den som hans föregångare Donald Trump förespråkade och att fokus ska ligga på att göra det enklare för människor att ta sig till och stanna i landet.

Enligt RT är den uttalade målsättningen att underlätta för människor som vill migrera till USA – oavsett om det handlar om arbetskraftsinvandring, flyktingar eller migranter som bara ser en flytt till USA som en möjlighet att skapa ett bättre liv.


Annonser:


Noterbart är också att reformerna, om de godkänns, skulle innebära att så kallade HBTQ-flyktingar får stanna i USA om de riskerar ”förföljelse” i sina hemländer – eller att de helt enkelt kommer från länder där homosexuella inte får gifta sig.

Det ska också bli enklare och gå snabbare att ansöka om uppehållstillstånd i USA och större fokus och vikt kommer att läggas vid elektroniska ansökningar och virtuella intervjuer än idag – med motiveringen att detta ”minskar barriärerna” för migranter att ta sig till USA.

Biden-administrationen vill också se färre regleringar och restriktioner för migranter i USA så att dessa ”uppmuntras till fullt deltagande i det medborgerliga livet”.

När New York Times vill ställa frågor till Vita huset om reformförslagen så väljer ansvariga att inte kommentera innehållet, men enligt insatta källor är det tydligt att makthavarna i USA vill driva en betydligt mer uppsläppt migrationspolitik än under Donald Trump.

Biden drog tillbaka flera av Trumps strikta migrationspolicys redan kort efter att han blev president och utannonserade att man kraftigt kommer att öka mottagandet av flyktingar både under 2021 och 2022.

Presidenten har samtidigt fått massiv kritik för hur han har hanterat migrationskrisen vid den mexikanska gränsen, där bland annat ett rekordstort antal ensamkommande barn kommit in i USA och där faciliteterna som skapats för flyktingmottagandet sedan länge är överfulla. Kritiker menar bland annat mot den bakgrunden att Biden inte klarar av att hantera situationen på ett kompetent sätt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.