Även danska kvinnor utsattes för sexövergrepp

publicerad 15 januari 2016
Danska Thisted etablerade ett asylnödcenter i november. Det har redan skapat problem, enligt kommunen.

Den danska kommunen Thisted vidtar åtgärder efter upprepade fall av sexövergrepp mot unga tjejer.

I november invigdes det så kallade kriscentret för flyktingar i kommunen Thisted i Danmark. Det har redan orsakat en rad problem, enligt en rapport på TV2:s webbsida.

På natten inträffar ständigt sammandrabbningar mellan lokalbor och flyktingar som trakasserar unga kvinnor, berättar Lars Sloth, chef för den lokala myndigheten för minderårigas och familjeproblem.
– Vi erkänner att kommunen har problem i samband med att många flickor utsätts för förolämpningar och övergrepp från flyktingarna staden tagit in, säger Sloth tilll TV2.

TV2 har samtalat med medlemmar i organisationen Natteravnene som håller ordning i staden. De påstår att allt fler tjejer känner sig otrygga på natten.

En av åtgärderna som ska vidtas innebär enligt Lars Sloth att berätta för invandrarna om danska traditioner i det sexuella området. Kommunen är säker att det kan avhjälpa situationen.

Uppgifterna om sexövergrepp i Danmark offentliggjordes mot bakgrund av händelserna i Köln. Flera danska tidningar, bland andra Information och BT, har skrivit om det.

 

se.sputniknews.com


 


Liknande artiklar: