Även danska kvinnor utsattes för sexövergrepp

publicerad 15 januari 2016
Danska Thisted etablerade ett asylnödcenter i november. Det har redan skapat problem, enligt kommunen.

Den danska kommunen Thisted vidtar åtgärder efter upprepade fall av sexövergrepp mot unga tjejer.

I november invigdes det så kallade kriscentret för flyktingar i kommunen Thisted i Danmark. Det har redan orsakat en rad problem, enligt en rapport på TV2:s webbsida.

På natten inträffar ständigt sammandrabbningar mellan lokalbor och flyktingar som trakasserar unga kvinnor, berättar Lars Sloth, chef för den lokala myndigheten för minderårigas och familjeproblem.


Annonser:


– Vi erkänner att kommunen har problem i samband med att många flickor utsätts för förolämpningar och övergrepp från flyktingarna staden tagit in, säger Sloth tilll TV2.

TV2 har samtalat med medlemmar i organisationen Natteravnene som håller ordning i staden. De påstår att allt fler tjejer känner sig otrygga på natten.

En av åtgärderna som ska vidtas innebär enligt Lars Sloth att berätta för invandrarna om danska traditioner i det sexuella området. Kommunen är säker att det kan avhjälpa situationen.

Uppgifterna om sexövergrepp i Danmark offentliggjordes mot bakgrund av händelserna i Köln. Flera danska tidningar, bland andra Information och BT, har skrivit om det.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.