Ateistisk reklam censureras i Vancouver

I den kanadensiska miljonstaden Vancouver har den ateistiska organisationen Center For Inqueri, CFI, nekats att sätta upp en reklamaffisch runt om centrala Vancouver, som är en del i en pågående kampanj.

publicerad 6 december 2013
Annonsen som inte föll reklambyrån i smaken

Det är reklambyrån Pattison Outdoor som vägrar sätta upp reklamplanscherna, av oklar anledning.

– De vägrade att uppge ett skäl för avslaget eller tillgodose riktlinjerna för deras beslutsprocess, säger CFI:s president Kevin Smith.

Enligt CFI har sedan 2009 högsta domstolen i Kanada godkänt politiska och kontroversiella annonser som en viktig del av det offentliga samtalet.

”Pattison har monopol på billboardsplatserna i Vancouver. Det ger dem makten att censurera de här annonserna”, skriver CFI i en kommentar.

Det är inte första gången som Pattison Outdoor censurerar oliktänkande. En annons med budskapet om att det borde bli en folkomröstning om marijuana/cannabis censurerades i juni år. Likaså blev en annons som avslöjade korruptionen med stora företag som betalar politiker i delstaten British Columbia i Kanada.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.