Årets Bilderbergmöte hålls i Madrid

Globalismens framfart

  • Tid och plats för den ljusskygga Bilderberggruppens möte har nu avslöjats via korrespondens till regeringskansliet.
  • 2024 kommer Bilderbergmötet att äga rum i Madrid från 30 maj till 2 juni.
publicerad 10 maj 2024
- av Markus Andersson
Den svenske oligarken Marcus Wallenberg är en ledande profil inom Bilderberggruppen.

Tidningen Nya Tider har kommit över ett e-postmeddelande som visar att EU-ministern Jessika Roswall (M) bjudits in av Sara Nyman, anställd vid det svenska företaget Investor som verkställande assistent till en av företagets huvudprofiler, Marcus Wallenberg, som även är medlem av Bilderberggruppens styrkommitté.

Det framgår att Roswall inte kan delta på mötet och det är i nuläget inte klart huruvida andra svenska ministrar kommer att närvara. Förra året deltog den svenska regeringens Nato-förhandlare, Oscar Stenström, vid gruppens möte i Lissabon. Kort efter mötet kom Stenström att avgå från sitt uppdrag för regeringen för att istället ta anställning hos Marcus Wallenberg.

Bilderberggruppens möten har hållits ända sedan 1954 men länge varit mytomspunna. Mötets själva existens var länge helt okänd och beskrevs i medströmsmedia som en “konspirationsteori” fram tills för ett par decennier sedan, något som förändrades först i eftermälet av att mötena i hög grad exponerats och uppmärksammats av medborgarjournalister. Gruppen samlar inflytelserika profiler inom den globala företagsvärlden, politik, media och akademi – där man möts bakom stängda dörrar för att diskutera världens utveckling. Många svenska statsministrar och andra svenska makthavare inom media och näringsliv har deltagit vid mötena under årens lopp.

The Nordic Times uppmärksammar att mötet fått minimal medial uppmärksamhet trots de stora globala tungviktarna som väntas deltaga på mötet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!