Utrikes

Antalet drönarattacker har fyrdubblats under Trump

Under sin korta tid vid presidentposten har Donald Trump ökat antalet drönarattacker som USA utför med hela 432 procent jämfört med föregångaren Barack Obama.

Trumps föregångare, Barack Obama kritiserades hårt för sin omfattande användning av de kontroversiella drönarattackerna, som ofta dödade fler civila än terrorister. Barack Obama ökade antalet amerikanska drönarattacker med nästan 1 000 procent jämfört med den tidigare presidenten George W. Bush.
Men Obama tycks ha mött sin överman i Trump när det kommer till drönare. Under sina första 45 dagar som president utförde USA 36 drönarattacker. Det motsvarar en drönarattack var 1,25:e dag och är en 432-procentig ökning jämfört med Barack Obama, enligt den globalistiska tankesmedjan Council on Foreign Relations.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!