Angela Merkel: ”Alla borde vara feminister”

publicerad 9 september 2021

Den tyske förbundskanslern Angela Merkel kommer nu ut som feminist och säger att alla andra också borde vara det. Utspelet kommer samtidigt som Merkels parti ser ut att göra ett katastrofalt val i slutet av månaden.

Globalisten Merkel har tidigare fått kritik av både medier och journalister just för att hon inte kallat sig själv för feminist – nu har hon dock tänkt om. Hon nöjer sig dock inte med att själv vara feminist utan uppmanar också alla andra människor att omfamna ideologin.

– I huvudsak handlar det om att män och kvinnor är lika, i betydelsen deltagande i samhället och i livet i allmänhet, och i den meningen kan jag säga att ja, jag är feminist, säger hon.
Merkel menar att det är på grund av blyghet som hon tidigare inte valt att kalla sig själv för feminist och därför svarat vagt på frågan vid tidigare intervjuer.

– Jag var lite blygare förr när jag sa det. Men det är mer genomtänkt nu och i det avseendet kan jag säga att vi alla borde vara feminister, deklarerar hon.

Hon beklagar sig också över att de politiska diskussionerna förr dominerades av män – någonting hon idag inte tycker är okej, men att Tyskland idag har förändrats i en mer feministisk riktning.

Merkels nyfunna feministiska övertygelse kommer samtidigt som hennes liberalkonservativa parti (CDU) och dess nye förbundskanslerkandidat Armin Laschet ser ut att göra ett katastrofval.

Merkel som tidigare meddelat att hon går i pension efter valet har offentligt hyllat och lyft fram 60-årige Laschet som sin efterträdare, han är numera också partiledare för CDU. I opinionsundersökningarna är stödet för den liberalkonservativa alliansen CDU-CSU nu nere på 20 procent – vilket är de lägsta siffrorna sedan andra världskriget.

Istället är det Socialdemokraterna och deras frontfigur, vicekanslern och finansministern Olaf Scholz som leder med 25 procent i undersökningen.

Stödet för Laschet ska ha störtdykt efter att han bland annat fångats på kamera när han skämtat och betett sig respektlöst under en ceremoni tillägnad dödsoffren under översvämningarna tidigare i år.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!