Angela Merkel: ”Alla borde vara feminister”

publicerad 9 september 2021
- av Isac Boman

Den tyske förbundskanslern Angela Merkel kommer nu ut som feminist och säger att alla andra också borde vara det. Utspelet kommer samtidigt som Merkels parti ser ut att göra ett katastrofalt val i slutet av månaden.

Globalisten Merkel har tidigare fått kritik av både medier och journalister just för att hon inte kallat sig själv för feminist – nu har hon dock tänkt om. Hon nöjer sig dock inte med att själv vara feminist utan uppmanar också alla andra människor att omfamna ideologin.

– I huvudsak handlar det om att män och kvinnor är lika, i betydelsen deltagande i samhället och i livet i allmänhet, och i den meningen kan jag säga att ja, jag är feminist, säger hon.

Merkel menar att det är på grund av blyghet som hon tidigare inte valt att kalla sig själv för feminist och därför svarat vagt på frågan vid tidigare intervjuer.

– Jag var lite blygare förr när jag sa det. Men det är mer genomtänkt nu och i det avseendet kan jag säga att vi alla borde vara feminister, deklarerar hon.

Hon beklagar sig också över att de politiska diskussionerna förr dominerades av män – någonting hon idag inte tycker är okej, men att Tyskland idag har förändrats i en mer feministisk riktning.

Merkels nyfunna feministiska övertygelse kommer samtidigt som hennes liberalkonservativa parti (CDU) och dess nye förbundskanslerkandidat Armin Laschet ser ut att göra ett katastrofval.

Merkel som tidigare meddelat att hon går i pension efter valet har offentligt hyllat och lyft fram 60-årige Laschet som sin efterträdare, han är numera också partiledare för CDU. I opinionsundersökningarna är stödet för den liberalkonservativa alliansen CDU-CSU nu nere på 20 procent – vilket är de lägsta siffrorna sedan andra världskriget.

Istället är det Socialdemokraterna och deras frontfigur, vicekanslern och finansministern Olaf Scholz som leder med 25 procent i undersökningen.

Stödet för Laschet ska ha störtdykt efter att han bland annat fångats på kamera när han skämtat och betett sig respektlöst under en ceremoni tillägnad dödsoffren under översvämningarna tidigare i år.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.