Amerikansk general: Oliktänkande måste segregeras

publicerad 25 juli 2015

Wesley Clark, pensionerad amerikansk general och presidentkandidat, anser att människor som inte är trogna USA under kriget mot terrorismen borde ”segregeras från det övriga samhället”.

Wesley Kanne Clark var under slutet av 90-talet högsta militäre befälhavare för Natos Europatrupper. Han är judisk från sin faders sida och var den som ledde Natos bombräder mot Jugoslavien, nuvarande Serbien, 1998-1999.

I en intervju med den amerikanska nyhetskanalen MSNBC kommenterade Wesley Clark radikaliserade religiösa fanatiker. Han menade att människor som inte stödjer USA:s krig mot terrorismen måste placeras i särskilda läger.

Vi måste på en nationell politisk nivå titta på vad själva radikaliseringen innebär, eftersom vi är i krig med dessa terrorister. De har en ideologi. Om någon på USA:s bekostnad stödde Nazityskland under andra världskriget hävdade man inte att det var yttrandefrihet. Man satte dem i ett läger, som krigsfångar, sade Clark enligt Breitbart.

Vidare hävdar Clark att det är samhällets skyldighet att segregera människor som motsätter sig kriget mot terrorismen.

– Så om dessa människor radikaliseras och inte stödjer eller är illojala mot USA är det deras rätt. Men det är vår rätt och skyldighet att segregera dem från det normala samhället under hela konflikten.

Avslutningsvis hävdade Clark att man kommer att behöva ändra nuvarande lagstiftningar för att kunna hantera radikaler och oliktänkande.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.