Alternativ för Tyskland tredje största parti i opinionen

publicerad 26 januari 2016
Frauke Petry, ordförande för det tyska partiet Alternativ för Tyskland, AfD

Enligt en opinionsmätning genomförd på beställning av Bild am Sonntag är Alternativ för Tyskland, AfD, tredje störst i opinionen i Tyskland, uppger Deutsche Welle.

Nu ligger partiet trea i Tyskland med ett väljarstöd på 10 procent. Angela Merkels kristdemokratiska block CDU/CSU uppges ha förlorat 2 procent men ligger fortfarande etta med 36 procent. Tysklands socialdemokratiska parti är tvåa med 25 procent medan De gröna är fyra med 9 procent.

Sakkunniga drar ett samband mellan Alternativ för Tysklands popularitet och migrationskrisen. Dessutom uppges partiet ha utökat sitt folkstöd efter att en rad politiker nobbat AfD under valdebatter. Över hälften av tyskarna som Bild am Sonntag frågade anser det vara fel att utestänga AfD från tevedebatter före valet i en rad förbundsländer i mars.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.