al-Assad: ”Skandinaver” är de farligaste terroristledarna

publicerad 20 april 2015
Syriens president Bashar Al-Assad är bekymrad över att Sverige fungerat som bas för IS rekryteringar av terrorledare.

Personer med ”nordisk bakgrund” som gått med i Islamiska staten, IS, och arbetat sig upp till organisationens ledarskap utgör den största faran för Syrien, uppgav Syriens president Bashar al-Assad i en intervju med svenska Expressen.

al-Assad anser att terrorismen är global och inte inhemsk eller regional. Den syriske statschefen tackade även Sveriges ledarskap för dess asylpolitik gentemot syriska flyktingar och kallade den för ”en god gärning”.

Sverige var det första EU-landet som år 2013 introducerade automatiskt uppehållstillstånd för flyktingar från Syrien. Sedan dess har flyktingströmmen till landet nått rekordstora proportioner. Enligt en bedömning från början av 2015 har 90 000 syrier kommit till Sverige.

Samtidigt ska flera hundra svenska medborgare lämnat landet för att ansluta sig till IS i Mellanöstern, enligt Säpo.

Finländska Helsingforspolisen varskodde tidigare att även etniska finnar går med i IS förutom personer med invandrarbakgrund.

Sverige och Danmark uppges även ha den största mängden jihadturister per capita.

 

se.sputniknews.com

 

Nedan film ifrån ”svenska” Jihadkrigare i Syrien:
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.