Utrikes

Afrikansk diktator döms till livstid

Tchads förre diktator och president Hissène Habré har dömts till livstids fängelse för brott mot mänskligheten.

Mellan 1982-1990 var Hissène Habré den afrikanska republiken Tchads president. Hans presidentskap karakteriserades av ett totalitärt styre där uppemot 40 000 dissidenter misstänks ha dödats eller torterats.
Nu har en domstol i Senegal dömt den tchadiske diktatorn till livstids fängelse för brott mot mänskligheten, krigsbrott och tortyr, skriver New York Times.

Den systematiska, storskaliga tortyren var hans sätt att regera. Hissène Habré visade ingen medkänsla mot offren eller någon ånger för massakrerna och våldtäkterna som utfördes, säger domaren Gberdao Gustave Kam.

Hissène Habré har via sin advokat hävdat att bevisningen mot honom i rättegången, som tog sin början i juli ifjol, är förfalskad.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!