Afghan vandaliserade kyrka och förstörde Kristusstaty

publicerad 14 december 2021
- av Per Nordin

En 25-årig afghan kunde inte acceptera att tyskar är kristna och tror på Jesus som Guds son – därför kände han sig tvungen att vandalisera kyrkan i Nordhausen. Nu menar politiker att Tyskland inte bör ta in fler afghanska migranter.

När pastor Klemens Müller tittade ut genom fönstret kunde han inte tro sina ögon. En ung afghansk man höll för fullt på att vandalisera Frauenberg-kyrkan i tyska Nordhausen och släpa ut inredningen.

Den senare identifierade 25-årige afghanen som ska ha bott i Tyskland i fem år ska ha varit helt lugn när han släpade ut stolar och andra möbler ur kyrkan, tömde altaret och rev ner psalmböckerna och annan kristen litteratur. Under afghanens ”utrensning” förstördes även kyrkans Kristusstaty och ett av kyrkans visningsskåp.

En präst sprang fram till den afghanske ynglingen för att stoppa honom och fick då höra att den kristna läran var ”felaktig” och att afghanen inte kunde acceptera tron att Jesus var Guds son – och att det också var därför han kände sig tvungen att förstöra kyrkan.

Den unge mannen är nu misstänkt för inbrott och olaga intrång. Kyrkan kommer också som en konsekvens av vandalismen att upphöra med sina generösa öppettider och någon Kristusstaty kommer heller inte att finnas på plats i nuläget.

SPD-politikern och distriktsadministratören för Nordhausen, Matthias Jendricke, är mycket upprörd över det inträffade och menar att det inte är någon bra idé att ta in fler afghaner i Tyskland.

– Den här typen av beteende är skälet till att jag redan i somras vädjade om att inte acceptera fler flyktingar från Afghanistan. De flesta av dem förkastar vår kultur. Det är ett missförstånd att tro att de vill integrera sig väl, som gårdagens incident återigen har visat.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!