Adam Kokesh gripen för YouTube-video

Vapenrättsaktivisten och Irakveteranen Adam Kokesh fick sitt hus i norra Virginia stormat av polis under tisdagskvällen, rapporterar Washington Times.

publicerad 10 juli 2013

Det var under tisdagskvällen lokal tid som polisen stormade Adam Kokesh hem i norra Virginia i USA. Washington Times skriver att en 22 sekunder lång YouTube-video (se videon ovan) låg bakom gripandet.

Filmen, som lades ut på USA:s självständighetsdag den 4 juli, visar hur Kokesh lägger i hylsor i ett hagelgevär som han senare laddar om.

”Jag drönade inga barn”
I en intervju med NBC4 Washington på måndagen erkände Kokesh att ammunitionen som han stoppade in i hagelbössan var skarp, men att det var ett nödvändigt drag. I Washington DC är det olagligt att bära vapen offentligt.

– Jag var redo att stå vid mitt ord. Jag var redo att begå den civila olydnad som jag hade åtagit mig att göra, sade Kokesh.

– Jag var här och jag laddade ett hagelgevär på självständighetsdagen, men jag dödade ingen. Jag drönade inte några barn. Jag stal inte några barns framtid. Jag sålde inte ut detta land till skuld. Jag gjorde inte något av de brott som mannen i Vita huset ansvarar för.

Polisen använde flashbanggranat
I ett pressmeddelande på Adam Kokesh hemsida berättar man hur gripandet gick till. Bepansrad polis stormade hemmet med automatvapen och kastade in en flashbanggranat.

”Officerarna använde en murbräcka för att slå in dörren och efter två knackningar. De meddelade inte att de hade en husrannsakan och direkt efter att de slagit in dörren kastade man in en flashbanggranat i foajén”, skriver man och fortsätter:

”Automavapen siktades på alla medlemmar i teamet som var försedda med handbojor utan att veta varför de gripits. Maskerade poliser i full ’Storm Trooper’-mundering vällde in och genomsökte bostaden”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.