90-tal kvinnor sexuellt trakasserade på nyårsnatten i Köln

publicerad 6 januari 2016

Polisen i Köln har fått närmare hundratalet klagomål från kvinnor som på nyårsnatten utsattes för sexuella övergrepp från invandrarmän.

Tidningen Spiegel skriver med hänvisning till polischefen Wolfgang Albers att cirka tusen män i åldern 15-35 och med afrikanskt eller arabiskt utseende samlades på stadens centrala torg på nyårsnatten. De berusade männen omgav kvinnor på torget, tog ifrån dem mobiltelefoner och plånböcker. Personer som försökte ingripa blev hotade.

Evelin Malcherczyk berättar om hur hon omringades av männen och var hjälplös
Evelin Malcherczyk berättar om hur hon omringades av männen och var hjälplös

Kölnsborgmästare Henriette Reker sammankallade på tisdag ett extraordinärt möte, i vilket även polisen och pressen deltog. Man diskuterade åtgärder för att spåra och gripa brottslingarna samt förebygga liknande situationer i framtiden.

– Det är absolut oacceptabelt att tolerera det som hänt här, menade Reker.

Thomas de Maiziere som är Tysklands inrikesminister betonade att ett så stort antal gärningsmän, av allt att döma invandrare, gör incidenten ännu allvarligare. Han varnade dock för att anklaga invandrare i förväg.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.