71 procent av fransmännen vill stoppa invandringen

Migrationskrisen i Europa

publicerad 24 maj 2021
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En större undersökning visar att hela 71 procent av fransmännen anser att landet sett tillräckligt med invandring och att det nu är dags att stänga gränserna.

I 2021 års upplaga av ”Fraternity Barometer” som tagits fram av Ifop och le Labo de la Fraternité för att kartlägga fransmännens ”broderlighet” framgår det tydligt att det franska folket är mycket trötta på den storskaliga invandring som skett till landet under de senaste decennierna.

71 procent av de tillfrågade tycker att man har tagit emot invandrare så att det räcker och nu bör säga stopp till fler. 64 procent menar därtill att riskerna för terrorism är så pass stora att Frankrike inte längre bör ta emot ytterligare migranter.

Francois Legrand som arbetar för Ifops strategiavdelning menar att fransmännen generellt är ett ganska öppet folk, men att man inte är positivt inställda till storskalig invandring på en nationell nivå.

Noterbart är att 85 procent av de svarande tycker att ”mångfald” var någonting positivt – men 74 procent anser samtidigt att ”mångfalden” också orsakar problem och konflikter i det franska samhället.

Nyligen föreslog den välkände politikern och Brexit-förhandlaren Michel Barnier att Frankrike borde stoppa all invandring under de kommande tre till fem åren och menar att landet annars “riskerar att explodera”.

– Det finns en risk för explosion, särskilt på ämnet migration, menar han och förklarade vidare att man måste analysera massinvandringens konsekvenser och se om landet permanent bör förändra sin invandringspolitik i en striktare riktning.

Nya Dagbladet har nyligen rapporterat att franska militärer och många andra fransmän oroar sig för att ett inbördeskrig är att vänta på grund av den misslyckade invandringspolitiken, radikal islamism och en ”multikulturalism” som inte har fungerat.

I den undersökningen som genomfördes i en konservativ tidning menade 84 procent att våldet ökar i landet och 73 procent att Frankrike ”håller på att falla sönder”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!