MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

71-årige pastorn citerade Bibeln – greps för “homofobi”

publicerad 30 april 2021
- av Per Nordin

Den 71-årige pastorn John Sherwood argumenterade för att äktenskapet bör vara mellan man och kvinna genom att citera Bibeln. Då arresterades han av brittisk polis för påstådd ”homofobi”.

Den brittiska regimen under Boris Johnson fortsätter att gå i än mer totalitär riktning. Enligt polisrapporten till den kontroversiella incidenten ska polisen ha fått in ”information” om att mannen yttrat ”påstått homofoba uttalanden” och han arresterades därför enligt ”the Public Order Act” som kan användas för av brittisk polis för att gripa personer som använder ”ett kränkande eller förolämpande språk” som kan orsaka ”skada” för andra personer.

 

Den gamle pastorn beskriver själv polisens agerande som ”skamligt” och bekräftar att han leddes iväg i handbojor, blev förhörd och fick spendera natten frihetsberövad efter att ha predikat i västra London och gett sin och vad han menar är bibelns syn på äktenskapet.

– Jag yttrade inga homofoba uttalanden. Jag definierade bara äktenskapet som ett förhållande mellan en man och kvinna. Jag sa bara vad Bibeln säger och jag ville inte skada någon eller göra någon upprörd, förklarar Sherwood som har varit pastor i 35 år.

– Jag gjorde bara vad min arbetsbeskrivning kräver, vilket är att predika Guds ord i den öppna luften precis som i kyrkbyggnaden.

Han berättar vidare att han försökte förklara för polisen när de ville gripa honom att han bara använde sig religiösa frihet och sitt samvete, men att de inte lyssnade på detta.

– Jag drogs ner med kraft från stegen och skadade min vrist och min armbåge. Jag anser att jag blev behandlad skamligt, det borde aldrig ha hänt.

Ett videoklipp från incidenten visar hur Sherwood står med en bibel i handen på en liten stege, där polisen först beordrar honom att komma ner innan de börjar dra ner honom med kraft och sedan släpar iväg honom. Åskådare hörs också ropa till polisen och ber dem ta det lugnt med mannen – just eftersom han är gammal och ofarlig.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend