Utrikes

65 procent av fransmännen tror att deras civilisation kommer kollapsa

Många fransmän tror att deras civilisation kommer att falla efter ett inbördeskrig.

I en färsk undersökning uppgav mer än sex av tio fransmän att den franska civilisationen som vi känner den kommer kollapsa. Klimatförändringar, överkonsumtion och massinvandring lyfts fram som huvudanledningarna till den kommande kollapsen.

Det är opinionsinstitutet Ifop som genomfört undersökningen och den visar att en tredjedel av de som trodde på en kommande kollaps också tror att den kommer slå hårt och brutalt inom de närmaste 20 åren.
De svarande är främst oroliga för klimatförändringar och överkonsumtion, men också den storskaliga massinvandringen till Frankrike och 14 procent menade att interna konflikter och till och med inbördeskrig skulle vara skäl till kollapsen, skriver Breitbart.

Många har tidigare varnat för ett potentiellt inbördeskrig i Frankrike, inte minst Islamexperten Gilles Kepel som 2016 argumenterade för att jihadistgenerationen har som mål att förstöra Europa i ett inbördeskrig och sedan bygga upp ett islamskt samhälle i dess aska.

Liknande teser har lyfts fram av den belgiske historikern David Engels som menade att Europa kommer att reformeras socialt och politiskt efter ett inbördeskrig och drog liknelser till romarrikets nedgång och fall.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!