65 procent av fransmännen tror att deras civilisation kommer kollapsa

publicerad 20 februari 2020
- av Per Nordin
Många fransmän tror att deras civilisation kommer att falla efter ett inbördeskrig.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I en färsk undersökning uppgav mer än sex av tio fransmän att den franska civilisationen som vi känner den kommer kollapsa. Klimatförändringar, överkonsumtion och massinvandring lyfts fram som huvudanledningarna till den kommande kollapsen.

Det är opinionsinstitutet Ifop som genomfört undersökningen och den visar att en tredjedel av de som trodde på en kommande kollaps också tror att den kommer slå hårt och brutalt inom de närmaste 20 åren.

De svarande är främst oroliga för klimatförändringar och överkonsumtion, men också den storskaliga massinvandringen till Frankrike och 14 procent menade att interna konflikter och till och med inbördeskrig skulle vara skäl till kollapsen, skriver Breitbart.

Många har tidigare varnat för ett potentiellt inbördeskrig i Frankrike, inte minst Islamexperten Gilles Kepel som 2016 argumenterade för att jihadistgenerationen har som mål att förstöra Europa i ett inbördeskrig och sedan bygga upp ett islamskt samhälle i dess aska.

Liknande teser har lyfts fram av den belgiske historikern David Engels som menade att Europa kommer att reformeras socialt och politiskt efter ett inbördeskrig och drog liknelser till romarrikets nedgång och fall.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!