3 döda efter skjutning i Köpenhamn

publicerad 4 juli 2022
- av Sofie Persson
Ambulanser utanför Field's galleria.

Polisen har gripit en 22-årig man som under söndagen utförde en skjutning vid en galleria i Köpenhamn. Tre människor uppges ha omkommit.

Under söndagen inkom larm till polis om en pågående skjutning i gallerian Field’s i Köpenhamn. Polisen har i nuläget bekräftat tre dödsfall, rapporterar danska TV2.

Vi har en situation där vi har tre döda. En man i 40-årsåldern och två unga människor, sade Søren Thomassen, chef för Köpenhamnspolisen under söndagen.

Larmet till polisen inkom 17.35 och redan 17.48 kunde en 22-årig dansk man gripas. Exakt vad motivet är vet man inte ännu, i nuläget finns inget som talar för att det skulle vara ett terrordåd. Polisen tror att mannen agerat ensam och det finns just nu inget som tyder på att fler gärningsmän skulle vara inblandade. Han ska även vara känd tidigare av polisen, men inte kopplat till något särskilt brott.

Under måndagsmorgonen höll polisen en presskonferens och meddelade att även två svenska medborgare har blivit skadade. En 50-årig man och en 16-årig kvinna som båda är i kritisk tillstånd.

Field’s galleria ligger i närheten av Kastrups flygplats och polisen har en fortsatt stor närvaro där under måndagsmorgonen. Polisen söker också med hundar efter eventuella sprängmedel runtikring området.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.