Utrikes

29 civila döda efter USA-koalitionens flygangrepp i al-Raqqa

Amerikansk A-10 Warthog på uppdrag mot IS

I Islamiska statens huvudstad al-Raqqa i Syrien har minst 29 civila, varav 14 barn, omkommit som en följd av den USA-ledda koalitionens flygbombningar av staden.

På bara ett dygn har 29 civila omkommit, varav 14 barn och 9 kvinnor. Bland de omkomna fanns en familj bestående av 14 personer som flytt till al-Raqqa från Palmyra, uppger det rebellvänliga Syriska människorättsobservatoriet, enligt Al Jazeera.

al-Raqqa är det främsta nästet för terrorgruppen Islamiska staten, IS, som USA och flera andra länder krigar mot i Syrien och Irak.

Liknande artiklar

IS-krigare misstänks för dubbelmordet i Vivalla En person som återvänt till Sverige efter att ha stridit för Islamiska staten i Syrien sitter häktad. Mannen misstänks f...
Uppgifter: Israelisk robotattack nära Damaskus fly... Syrisk media uppger att två israeliska robotar har detonerat utanför Damaskus internationella flygplats. Enligt nyhet...
USA-stödda trupper i Syrien kan vänta sig motstånd... Att USA bekämpar IS har man hört otaliga gånger från mainstream håll. Från oberoende medier har vi samtidigt fått veta a...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!