Nytt kommentarssystem på Nyadagbladet.se

publicerad 8 april 2013

Vi har nu infört ett nytt kommentarssystem på Nyadagbladet.se. Vi kommer att prova och utvärdera kommentarssystemet Disqus på nyhetssajten då det ökar användarvänligheten för våra läsare.

Läsarna kan nu använda sina Facebook-, Google-, Twitter- och Disqus-konton för att kommentera artiklar på sajten.

disqusViktigt att poängtera är att vi låter dig som vill vara anonym fortfarande vara det och för att kommentera krävs ingen inloggning eller något lösenord om du inte vill ange det. Istället för att ange några inloggningsuppgifter anger du istället bara valfritt namn och e-postadress i fälten under textenELLER VÄLJ ETT NAMN. Vill du kommentera helt anonymt så bör du dessutom använda en anonymiseringstjänst som exempelvis VPNTUNNEL eller Tor.

Då vi värnar integriteten högt vill vi samtidigt upplysa om några nackdelar med Disqus. Exempelvis är det på ont och gott lätt att få en översikt över allt man kommenterat med ett Disqus-konto om man besöker Disqus-användarens profil. En kopia av kommentarerna lagras i Disqus-tjänstens moln vilket också kan ha flera nackdelar.

– Som vi ser det just nu överväger fördelarna med Disqus nackdelarna och vi kommer att utvärdera tjänsten. Om vi framöver gör en annan bedömning kan vi alltid byta bort Disqus när vi önskar, säger Markus Andersson, chefredaktör för Nya Dagbladet.

Redaktionen
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.