Nyhetschefen: ”Ekonomin är stentuff”

Nya Dagbladet går in på sitt trettonde verksamhetsår på ett tveeggat svärd. Möjligheterna är större än någonsin, samtidigt som tidningen är i en kritisk fas av sin utveckling. Det säger tidningens nyhetschef Isac Boman.

publicerad 27 februari 2024
- av Redaktionen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ekonomin är verkligen stentuff. Varje krona som läsarna donerar är viktig för att vi ska finnas kvar.

Under mer än ett decennium har Nya Dagbladets mediehus noggrant lagt alla grundstenar och samlat det manskap som behövs för att förändra medielandskapet i grunden. Det menar nyhetschefen Isac Boman.

Från första stund har vi varit en flygande humla som svävat vidare mot alla odds, men jag är helt övertygad om det är precis så det är, säger han.

Boman tillägger samtidigt med stort allvar att man befinner sig i ett mycket kritiskt skede av tidningens utveckling och behöver läsarnas stöd för att ta sig igenom denna fas.

Jag tror många inte fullt ut förstår hur mycket vi som är involverade i projektet har offrat för att komma dit vi är idag. Vi kan verkligen säga att vi gett allt.

“Det ligger i läsarnas händer”

Den uppmärksammade kampen mot Länsförsäkringar Bank är bara ett exempel på de hinder man tvingats möta i ett Sverige där den totalitära samhällsutvecklingen blivit allt mer ogenerad, betonar nyhetschefen.

George Orwell överdrev inte med att det är en revolutionär handling att förmedla sanningen i tider av utbredd förljugenhet. Man skaffar sig oundvikligen många fiender på vägen och vi får ta väldigt mycket stryk, säger Boman.

Han tillägger med eftertryck att han ser mycket ljust på framtiden, och att det förutsätter en enda sak – ekonomiskt stöd från läsarna.

Sanningen är att det ligger i läsarnas händer nu om man vill se tidningens enorma potential slå ut i full blom. Om vi får deras stöd kommer allt vara möjligt framöver, avslutar Boman.


Så stödjer du Nya Dagbladet

 

Bli månadsgivare

Du kan stödja Nya Dagbladet som månadsgivare genom att följa formuläret nedan. Pengarna dras då regelbundet från angivet betalkort. Du kan när som helst avbryta de återkommande donationerna.

– Det bästa för oss är att få stöd till tidningen genom månadsgivare. Det ger oss en förutsägbarhet och en trygghet som gör att vi kan planera på ett helt annat sätt än vad som är fallet med engångsdonationer, säger Isac Boman.

 

Stöd oss med Bitcoin

I nuläget finns också möjligheten för Bitcoin-donationer via BTC Pay.

Integriteten är väldigt bra om man donerar till oss via vårt nya upplägg med Bitcoin, förklarar Nya Dagbladets nyhetschef.

Donera med Bitcoin via BTC Pay nedan eller läs mer här.

 

 

 

 

Bidra med en engångsdonation

För dig som vill bidra med en engångsdonation kan du swisha med QR-koden nedan eller på numret 123 611 30 21. Gåvomottagare: Aeon Media AB.

Du kan även donera med bankgiro, 5601-6462, alternativt via vår Paypal-sida. Ett ytterligare alternativ är att klicka i alternativet “En gång” i den blåa donationsboxen ovan där man annars blir månadsgivare.
Vid frågor känn dig annars alltid fri att kontakta oss.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!