Nya Dagbladet Newscast får nytt format

publicerad 19 april 2021

Denna vecka övergår Nya Dagbladet Newscast till ett nytt format, där vi gör ett något längre nyhetssvep varje fredag fokuserade på veckans tyngsta händelser istället för sändningar tre gånger i veckan. Nästa nyhetssvep kommer med andra ord nu på fredag.

Den 15 januari sändes pilotavsnittet av Nya Dagbladet Newscast. Under tre månader av utvärdering med vårt nya projekt har vi bland annat även rådfrågat våra läsare och lyssnare om återkoppling. Efter en del funderingar har vi beslutat att övergå från sändningar tre gånger till ett något längre nyhetssvep med en sammanfattning av den gångna nyhetsveckan.

I den utvecklingsfas NyD befinner sig just nu är vår bedömning att det är ett format som passar helheten bättre. Kvalitet framom kvantitet har alltid varit vårt signum och det nya upplägget skapar bättre förutsättningar att ytterligare höja slutprodukten och därmed också att nå fler lyssnare på sikt, förklarar Nya Dagbladets nyhetschef Isac Boman det nya upplägget.

Har du missat Nya Dagbladet Newscast? Nedan har du ett exempel på ett avsnitt från vår special från Tusenmannamarschen i Stockholm den 6 mars.

Prenumerera i din mobil på veckans nyhetssvep genom att ladda ned appen Spreaker och söka på Nya Dagbladet Newscast. Du hittar oss också enkelt i Spotify under poddar och på Apple Podcast. När du trycker på följ/prenumerera får du en notis när dagens sändningar släppts och du kan enkelt lyssna på den i mobilen likväl som på datorn eller via en surfplatta.

 

Redaktionen
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.