Redaktionellt

Nu lanseras Nya Dagbladet 3.0!

Redaktionen kan nu meddela att nästa generation av morgondagens dagstidning har sett sitt ljus. Under helgen fick nyadagbladet.se en stor ansiktslyftning i samband med att en hel del nya funktioner kom på plats.

Efter många veckors hårt arbete och tack vare stöd från läsare har den nya helt skräddarsydda plattformen kunnat lanseras.

– Den nya plattformen är nödvändig för att fylla ut kostymen som Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning, säger chefredaktör Markus Andersson.

Flera funktioner och komponenter kommer dock att fortsätta att komma på plats efter hand. Bland annat planeras en funktion för push-notiser att implementeras. De som vill bevaka de viktigaste nyheterna ifrån Nya Dagbladet kan få en notis i sin dator och sin mobil.

Bland de nya funktioner som redan är på plats är möjligheterna att lyfta fram populära och äldre artiklar och webbtv-inslag, göra läsarundersökningar, interaktiva platshållare för kampanjer och reklam samt bättre anpassning av sajten för mobila enheter. Nya Dagbladet fortsätter att driva sajten med WordPress som bygger på öppen källkod.

– Vi har också återinfört den traditionella löpsedeln igen som varit efterfrågad av många läsare.

Nya Dagbladet har också antagit en ny unik profilfärg. Vinrött kommer att pryda vår grafiska profil framöver.

– Det känns som en frisk och fräsch färg som ger mer karaktär till vår också i övrigt unika profil.

Vi vill åter igen passa på att tacka de som donerat till insamlingen som startades för att kunna gräsrotsfinansiera bygget av den nya plattformen.

Vi är tacksamma för alla synpunkter och eventuella buggar som ni läsare kan rapportera.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

[poll id=”1″]

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!