Redaktionellt

Miljömagasinet och Nya Dagbladet avslutar samarbete

Efter ett femårigt utbyte avslutar nu Miljömagasinet och Nya Dagbladet sitt samarbete.

Miljömagasinet (tidigare Alternativet i svensk politik) som grundades 1981 var tidigare Miljöpartiets officiella veckotidning. Från år 2000 har den varit oberoende. Tidningen uppbär presstöd och ges endast ut som tryckt veckotidning.

Nya Dagbladet som har en relativt omfattande miljöbevakning har sedan 2013 haft olika typer av utbyten med Miljömagasinet och artiklar har återpublicerats i respektive tidning.

Efter en längre tids turbulens inom Miljömagasinet har tidningen fått en ny redaktionsledning som visat sig ha samarbetssvårigheter. Efter kontakt med Charlotte Wikholm på redaktionen som står under Ingvar von Malmborgs ledning har man nu valt att avsluta samarbetet med Nya Dagbladet.

– Det blir en förlust i vårt medieklimat med ett fattigare utbyte av idéer och information. Många läsare uppskattade utbytet och Miljömagasinets artiklar har kunnat nå tiofaldigt fler läsare genom åren som gått tack vare utbytet samtidigt som Nya Dagbladet kunde bidra till att behålla en högre prenumerationsstock för Miljömagasinet. Tyvärr verkar den nya redaktionsledningen vara mindre tolerant för en åsiktspluralism och därför kunde inte samarbetet fortsätta, säger Markus Andersson, Nya Dagbladets chefredaktör.

Om stridigheterna inom tidningen kan leda till att en ny styrelse tillsätts och den nya redaktionsledningen byts ut igen återstår att se.

 

Redaktionen

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!