Hög kvalitet på Nya Dagbladets annonsutbud

publicerad 14 augusti 2023
- av Redaktionen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att den vänsterpopulistiska skvallertidningen Expressen tidigare granskat annonskvaliteten på tidningen Samnytt har frågan om kvaliteten hos andra oberoende medier diskuterats.

Nya Dagbladet kommenterar här tidningens egna riktlinjer för annonsering och marknadsavdelningens kvalitetsarbete.

Redaktionen kan konstatera att Nya Dagbladet aldrig publicerat “bluffannonser” eller marknadsfört bedrägliga tjänster till sina läsare.

Tidningen har heller aldrig under sina dryga tio verksamhetsår kontaktats av läsare som påpekat att tidningen bidragit till bedräglig verksamhet eller någon som skulle ha drabbats av det.

Tusentals kända varumärken och hundratals annonsörer publiceras på Nya Dagbladet årligen. Av dessa plockas en handfull ned av marknadsavdelningen om de upptäcks inte hålla en tillräckligt hög kvalitet eller att de visar sig innehålla en länk till någon sajt som bryter mot tidningens annonsförsäljningsvillkor.

Redaktionen har uppmärksammats på ett par sökmotoroptimerande länkar som ser ut att bryta mot riktlinjerna och de har därför plockats ned. Dessa har inte marknadsförts till Nya Dagbladets läsare.

– Vi kan efter en intern genomgång konstatera att vi har en mycket hög kvalitet på våra annonser och att det inte finns något generellt problem med dessa. Det finns inga tecken på att de få länkar som plockats ned skulle ha drabbat någon läsare och det är uppenbart att dessa aldrig publicerats medvetet.

– Tvärt om kan vi stoltsera med en mycket hög nivå på annonsutbudet, kanske den högsta kvaliteten bland alla verkligt oberoende medier i Sverige, kommenterar tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Markus Andersson.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!