Därför är vi morgondagens dagstidning!

publicerad 4 oktober 2012

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Välkommen till Nya Dagbladet!

Ett nytt medium har sett dagens ljus. I egenskap av en ny oberoende mediaplattform kommer vi att publicera nyheter, analyser, reportage med mera i alla mediaformat.

Nya Dagbladet är i första hand inte bara en ny tidning utan ett nytt sätt att tänka och vara i ett tidigare ganska fattigt svenskt mediaklimat.

Som journalister och reportrar vill vi tänka och arbeta i nya banor med ett litet bredare perspektiv. Vår strävan är att alltid försöka belysa saker ovanifrån, alltså ur ett fågelperspektiv. Vi kommer kanske inte alltid att lyckas med det, men det är vår ambition och vi mottager tacksamt all konstruktiv kritik.

Vi hyllar utvecklingen av öppen källkod och fria licenser. En utveckling som drivs av människor med en fantastisk vilja att förbättra och dela med sig av idéer och som därmed bidrar till hela samhället.  Öppen källkod tillhör morgondagen och Nya Dagbladet baserar sitt eget arbete så långt det är möjligt på öppen källkod. På så vis sparar vi både tid och pengar.

På grund av det sätt vi valt att arbeta på kan allt ekonomiskt stöd till Nya Dagbladet ge stor utdelning istället för att försvinna till krångliga föråldrade IT-system, dyra bildlicenser och annat. Allt stöd mottages därför tacksamt.

Inledningsvis ska man inte förvänta sig omfattande uppdateringar och blixtsnabba nyheter. Istället vill vi nu och för all framtid satsa på kvalitet och på sådant som har ett större behållningsvärde. Vi arbetar inte för att törsta nyhetskonsumtionen för stunden för att det sagda sedan skall vara bortglömt dagen efter. Har innehållet i medier låg kvalitet och inget behållningsvärde har det inte heller något verkligt värde för människor.

Det kan hända att vår etablering tynger våra äldre redan tyngda konkurrenter som lider av dålig ekonomi, sjunkande läsarsiffror och lågt förtroende. Vi föredrar dock att blicka framåt istället för åt sidan mot andra mediaaktörer. Tendensen på mediamarknaden är ett allmänt urvattnat nyhetsinnehåll med en ökad fokus på nöjes-, sensations- och skvallerjournalistik. Detta har skapat ett tomrum som vi nu kan börja att fylla.

Vi har också en ödmjuk ambition att kunna åter ge ordet objektivitet i mediasammanhang något av verkligt värde igen.

Som ny färsk aktör med en liten redaktion, som inledningsvis arbetar ideellt har, vi en lång väg framför oss med hårt arbete och mycken erfarenhet att vinna. Det är en spännande tid vi lever i med aldrig så många nya svåra utmaningar. Men genom svårigheterna utvecklas vi och skall därför välkomna dem!

 

Följ med morgondagens dagstidning in i framtiden!

Redaktionen

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!