DN hänger ut en annonsör på Nya Dagbladet på grund av slaviskt ursprung
Foto: montage

Hur är Nya Dagbladets annonsörers etniska bakgrund relevant Wolodarski?

Publicerad 17 mars 2017, uppdaterad kl. 22:00

Nya Dagbladet har enligt Dagens Nyheter begått det oförlåtliga brottet att tillåta en annonsör på sajten vars ägare har sin bakgrund i Östeuropa. Det är kontentan i det stora “avslöjandet” som DN släppt under dagen med hjälp av två grävreportrar med uppgift att angripa våra annonsörer.

Idag fortsätter Dagens Nyheter sitt drev mot alternativa medier.

DN skriver: “Aktörerna bakom saknar ofta inkomster och betalar sällan skatt. Några företrädare söks av kronofogden, en har utvandrat från Sverige och en har just kommit ut ur fängelset.”

Inget av ovannämnda är alls aktuellt eller relevant för Nya Dagbladet. DN har nu riktat in sig på att angripa tidningens ekonomi och försöka hänga ut annonsörer på tidningen, allt under det tomma epitetet “hatsajt”, utan att som vanligt inte belägga tillmälet i sak. I det senaste uppslaget har man riktat in sig på ett företag ifrån Tyskland som annonserar på sajten.

Affären med annonsören har givetvis skett enligt alla lagar och regler, annonsen handlar om bildelsförsäljning via postorder. Företaget har affärsverksamhet i 25 länder. Vad vill då DN skrämma sina läsare med?

Jo, ägarna av de tyska företaget har tydligen rötter i Ryssland och Ukraina. Där tog DN:s “gräv” slut. Mer spännande än så blev det inte.

Kontentan? Ägarna av företaget som annonserar har en annan etnisk och nationell bakgrund än svensk/tysk. Är det skäl nog för att peka ut nationalitet/etnicitet? Blev det plötsligt mer relevant och samhällsviktigt att utpeka att det finns östeuropéer i Tyskland som bedriver laglig affärsverksamhet än det att meddela signalementen på gärningsmän i Sverige som efterlyses för våldtäkt och mord när dessa är invandrare? Tydligen.

Ryssar får man förakta och hetsa mot om det passar den politiska dagordningen. Allt det onda kommer nu ifrån öst.

Hur är Nya Dagbladets annonsörers etniska bakgrund relevant Wolodarski?

DN:s hetsjakt når nya bottennivåer. För detta fantastiska grävarbete betalar DN journalisten Mattias Carlsson en nätt grundlön på 94 000 kronor i månaden, enligt Dagens Media. Nya Dagbladets medarbetare skriver ideellt. Annonsintäkter bekostar driftskostnader.

Om det blir kvalitet eller kvantitet som vinner framtidens mediekonsumenters förtroende återstår att se. Fokus på det senare är i alla fall inte aktuellt för Nya Dagbladet.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Skaffa_perspektiv

  Undrar var Wolodarski och DNs ägare har för etnisk identitet. Måste vara ännu mer relevant då.. Håller med DN vi vill ju verkligen inte ha utländska agendor som styr… Alla nyhetsbyråer borde lägga korten på bordet.

  Förolämpningar är argument som används av folk som har fel.
  Jean-Jacques Rousseau (1712-1778)

  När en stat förkväver kritik och protester berövar den sig själv förmågan att rätta till sina egna fel. Henry Steele Commager

  https://www.youtube.com/watch?v=zdMbmdFOvTs Kennedy tyckte liknande och vädjade till pressen att ta sitt ansvar. DN gör tyvärr inte sitt jobb att informera folket, så bra att medier som Nya Dagbladet finns.

  Först ignorerar de dig, sen skrattar de åt dig, sedan kämpar de mot dig, sedan vinner du. Det går framåt…

  Fortsätt ert fina arbete

 • buscador

  Corbett har gjord en sammanställning av vem som har den verkliga makten på planeten:
  https://www.corbettreport.com/episode-315-meet-goldman-sachs-the-vampire-squid/
  Att Sverige styrs uppifrån ovanför riksdagen syns ju tydligt genom att makropolitiken är den samma oavsett vem som leder våra regeringar.

 • Pingback: Dagens Fake News från DN | Varjager's Weblog()

 • Dacke

  Är det inte på tiden att Wolodarski redogör hur DN har tänkt betala tillbaka de 900 milj. som lånades av EU då dessa pengar kommer ifrån EU,s skattebetalare, däribland svenska? Wolodarski är med all säkerhet helt medveten hur pengarna skall användas och påhoppet på Nya Dagbladet är en del av den strategi som Wolodarski (DN) lagt upp.

  • buscador

   Tidningar och böcker blir snart vårt gemensamma minnesarkiv(historia). MSM:s hantlangare är intresserade av att minnesarkiven inte kan bokföra de verkliga sambanden i tidsflödet eftersom det är avslöjande. Så i nuet gäller även att ge framtiden en felvisande bild av nutiden så att samband inte kan upptäckas. En sådan sambandsserie, avslöjad av fria media, är t.ex alla “false flag händelser” som avsiktligt instigerats för flera krig.

 • Bertil Andersson

  Wolodarski är inget annat än en springpojke. Alternativ media har varit en bjälke i ögat på etablissemanget sedan
  den första alternativa median startades. Man har ondgjort sig, uttalat otidigheter, påstått lögner, hela registret som hyggliga människor inte skulle sänka sig att använda. Det hjälpte inte. Många människor insåg att det var ngt positivt med alternativ media, att få säga vad man tyckte. Man fick tom mod som gjorde att många skrev kritiskt på tidningarnas kommentarsfält.
  Detta var ju inte bra att svenskarna påtalade att allt inte var milk and honey i Sverige. Milk and honey versionen hade ju etablissemanget haft monopol på sedan 50 talet. Så ordern utgick; ” Stäng kommentarsfälten!”.
  Och så blev.
  Men alternativ media fortsatte att växa och utvecklas tack vare att det inte fanns ngn som satt med “rödpennan”
  och refuserade till höger och vänster.
  Förtryckta svenskar blev nu så modiga att man började leta efter utländska medier där man tilläts berätta om
  hur det egentligen var i Sverige.
  Då nu omvärlden började inse att allt kanske inte var så bra i Sverige gjordes det reportage och skrevs artiklar.

  Det är här Wolodarski kommer in i bilden. Etablissemangets tankesmedjor gick varma för att ta fram en strategi för att återigen stoppa alternativ media. Man insåg nu besviket att förbjuda alternativ media var ingen bra lösning då nu Sverige står på många utländska mediers bevakning.
  Då skulle ju bilden av den humanitära stormakten krackelera ännu mer. Och oj oj, reservplatserna i FN:s säkerhetsråd då? Denna plats hade ju den store humanitära ledaren bränt en hel oljetanker med flygbränsle på för att få. Miljöpartiet hade fullt upp med att kolla skoputsen när regeringsplanet for om omkring i världen
  som en studsiboll.
  Så med Wolodarskis hjälp är det nu en “kamp imellan den goda median och den onda median.”

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Vill ni höra ett stort skämt ?

  ALLAS LIKA VÄRDE . . . Mmooaahahahaha .

  En ljushyad invandrare som jobbar , betalar skatt och sköter sig i annat också kommer ALDRIG att få lika mycket av “allas lika värde” som de kriminella menaiter som mördar , våldtar och bränner allt de ser ! !

  Så är det , så har vänstern uttryckt sig !

 • Pingback: Även MSB deltar i kampen mot den politiska oppositionen | Varjager's Weblog()

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend