1000 gillar Nya Dagbladet på Facebook

publicerad 24 september 2015

Gilla NyD på Facebook

Under torsdagsmorgonen nådde Nya Dagbladet en milstolpe. 1 000 personer gillar nu tidningens Facebooksida.

– Vi är glada att vi kunnat bevarat den kvalitet som hela tiden stått i fokus och samtidigt kunnat nå allt fler läsare trots de små resurser vi har. Samtidigt som allt fler gamla tidningar lägger ned och tappar förtroende så har vi lyckats växa. Många av våra artiklar når tusentals läsare och får bra spridning via sociala medier, berättar chefredaktören Markus Andersson.

– Man kan med viss avsmak se utvecklingen i det allt mer polariserade medielandskapet där det har blivit ett självändamål att skapa så många ”reaktioner” som möjligt i sociala medier. Vi ser allt mindre källkritik, mer sensation och en nästan helt ogenerad inriktning mot ”agendajournalistik” bland många av de största dagstidningarna. Vi är emot denna utveckling och har ett helt annat fokus.

Mest jämställda dagstidningen
Nya Dagbladet kan också meddela att tidningens läsarkrets är en av Sveriges mest jämställda, där könsfördelningen uppgår till precis 50% kvinnor och 50% män.

– Vi har inget ideologiskt mål om jämställdhet, men det är naturligtvis kul att vi når båda unga och gamla, kvinnor och män, svenskar och invandrare och även har läsare ifrån andra länder. Nya Dagbladet har ingen specialiserad nisch, vi har inga sponsorer eller aktieägare som dikterar vad vi ska skriva. Vi strävar efter att vara ett brett och allmännyttigt medium. Polariseringen i dagens medieklimat är mycket påtaglig och vi strävar efter att öka förståelsen i samhället snarare än att spä på denna polarisering. Vi tror att fler idealister kommer att inse absurditeten i den rådande mediepolariseringen och istället attraheras av att arbeta med ett projekt som Nya Dagbladet i framtiden likväl som vi ser en större läsarkrets med samma efterfrågan, fortsätter Andersson.

Gilla Nya Dagbladet på Facebook du också så missar du inte viktiga nyheter i ditt flöde.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.