Naturlig skönhet

publicerad 13 maj 2013

Naturlig skönhet är en bok som kommer helt rätt i tiden, när intresset för hälsa på naturlig väg bara ökar. Catherine Dichy, som har skrivit boken, har arbetat mer än 20 år som professionell makeup-artist och hårstylist.

naturlig-skonhetDe senaste åren har hon alltmer arbetat med naturliga och ekologiska produkter. I den här boken, fylld av inspirerande bilder och råd om en mer naturlig skönhet, har hon samlat sina erfarenheter. Det är inga överraskningar hon presenterar direkt. Hon slår inte på stora trumman för ett mer naturligt leverne. Det är en vilsam bok att bläddra i, hitta ett spännande tips här och där och njuta av de vackra bilderna.

Boken är en lättsam guide som börjar med att skönhet skapas inifrån, genom inre harmoni och god självkänsla. Men även näringsrik mat, vatten, sömn, motion, massage osv stärker den naturliga skönheten. Även smink, helst då ekologiskt förstås, kan också hjälpa till att lyfta fram det vackra hos oss.

Dichy avstår från pekpinnar, tonen är mjuk och tillåtande och ger mest förslag. Den största behållningen med boken är kanske de naturliga recept på hemmagjorda krämer, hårinpackning och schampo som Dichy kallar för Mormorsrecept. Ingenting verkar särskilt krångligt att göra, vilket är inspirerande.

Som läsare vill man gärna prova. Är det bara ägg och olivolja som behövs, så varför inte testa! Att kunna göra själv, och att det dessutom är hälsosammare och billigare än att köpa färdiga produkter, kan väcka livsandarna och stärka den självkänsla, som det står i boken, är själva grunden för skönhet. Så bra!

 

Nina Matthis
herkules.nu
soulbooks.blogspot.se


Titel: Naturlig skönhet
Författare: Catherine Dichy
Förlag: The bearded lady
Publiceringsår: 2011
Antal sidor: 120
ISBN10: 9186623176
ISBN13: 9789186623173
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.