Dödlig medicin och organiserad brottslighet

publicerad 13 mars 2014

Den danske medicinprofessorn Peter Gøtsche är ordförande för den nordiska avdelningen av Cochrane-institutet, ett nätverk som gör oberoende granskning av medicinsk forskning. Han har skrivit en bok, Deadly medicines and organised crime, How big pharma has corrupted helthcare, där han går till ett väldokumenterat angrepp på läkemedelsindustrin.

Särskilt uppehåller han sig vid psykmediciner (psykofarmaka). Inte utan anledning. En bransch full av forskningsfusk och obevisade påståenden. I Sverige kostar psykiatrin oss 70 miljarder kronor om året. Ändå ökar sjukligheten.

Att med mediciner påverka den påstådda obalansen i hjärnan ger risk för verklig obalans när kroppen anpassar sig, så att patienter får abstinenssymptom när de försöker avstå från medicin. De blir kroniker. Att de med depression har för lite serotonin och de med schizofreni för mycket dopamin är motbevisat. Ändå fortsätter medicineringen.
Innan de antidepressiva SSRI-preparaten, lyckopillren, kom, var det få barn i USA som var psykiskt handikappade. Nu är de en halv miljon. I Danmark har förtidspensionerade av psykisk sjukdom fördubblats på tio år. En tiondel av de som medicinerats har…


Originaltitel: Deadly medicines and organised crime
Författare: Peter Gøtsche
Förlag: Radcliffe Publishing Ltd
Språk: Engelska
Antal sidor: 320
Utgiven: 2013-08-28
ISBN: 9781846198847

 


Liknande artiklar: