TV-intervju med Lars Bern: “Klimatalarmismen är närmast religiös”

Publicerad 28 februari 2017, uppdaterad kl. 8:00

Teknologie doktor Lars Bern berättar i en unik TV-intervju i Svensk Webbtelevision om klimatalarmismen, miljön och den globala geopolitiken.

Bern menar att den högljudda klimatalarmismen är kraftigt överdriven och pekar på att frågan närmast fått en religiös prägel där kritiker pekas ut som “klimatförnekare”. Bern pekar ut olika politiska och ekonomiska intressen som motiven bakom frågans överdrift och korruptionen inom forskningen som ett medel.

Annons:


Bern som efter sin karriär i näringslivet ägnade sig åt forskning och vetenskapliga frågor medger att han själv under sina år på olika institut bidrog till överdrivna miljölarm som till exempel skogsdöden som ingen längre pratar om. Han säger sig också se ett uppvaknande inom klimatfrågan och att kritiken mot klimatalarmismen är på väg mot ett genombrott och att drivande politiker blir allt mer ifrågasatta.

 

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Dacke

  Visst har “klimatet” blivit en ny religion och Svenska kyrkan har anammat den med hull och hår och våra senaste Ärkebiskopar är så frälsta i den nya religionen att den kristna tron är ett minne blott. Den förre påven Benedictus XVI blev lägligt avsatt (FN) inför klimatmötet i Paris för att ersättas med den nuvarande Franciskus som redan innan var en god förespråkare för den nya religionen som “klimatet” blivit.

  • Varmlandstok

   Teologer anser av någon anledning, att det är finare med en monoteistisk religion.
   Den nya religionen uppfyller det villkoret, eftersom de troende är övertygade om, att allt elände är förorsakat av oss människor och inte av några andra onda krafter.

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Sverige är ett av de renaste länderna på vår jord , ändå ska vi skärpa kraven ännu mer till att bli närmare noll inom ALL förorening . . . Snacka om religiös dogm !

  T.o.m vattenkraften har MP föreslagit förr ska bort eftersom den stör naturen och är onaturlig , Kärnkraften som numer är extremt säker i och med 4:e och 5:e generationens reaktorer ( Tjernobyl var generation 1 med få säkerhetssystem och kan inte jämföras med dagens reaktorer . )

  Sverige kommer att sluta som det land med världens dyraste energi och mest oindustrialistka landet i Europa ! ! !
  Hungersnöden kommer tillbaka och vi tvingas bli bönder för att ha mat . . . Precis som förr !

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend