Avenue des Champs-Élysées. Från år 2025 får inga dieselbilar rulla på Paris gator.
Foto: Neil Howard/CC BY-NC 2.0

Storstäder förbjuder dieselbilar

Publicerad 14 februari 2017, uppdaterad kl. 9:22

Fyra av de största städerna på planeten kommer att förbjuda dieselbilar från 2025. Det rör sig om Paris, Madrid, Aten och Mexiko City.

Beslutet togs vid C40 Mayors Summit, ett mötte mellan folkvalda ledare som hålls vartannat år.

Annons:


Dieselmotorer är mer effektiva i förbränningen och släpper ut mindre koldioxid, men producerar i stället kvävedioxid och partiklar som kan orsaka inflammationer och skador på lungorna, skriver Yale Environment 360.

– Borgmästare har redan ställt sig upp för att säga att klimatförändringarna är en av de största utmaningarna vi står inför. I dag står vi även upp för att säga att vi inte längre kan tolerera luftföroreningar och de hälsoproblem och dödsfall som de orsakar, sade Anne Hidalgo, Paris borgmästare.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend