Största protesten mot pälsindustrin i år

publicerad 16 november 2016
[slider id='32757' name='Marsch päls Oslo' size='full']

Tusentals djurrättsaktivister deltog i helgen i en marsch i Oslo för att protestera mot pälsindustrins angrepp mot djur.

Marschen, som årligen hållits de senaste 12 åren, anordnades av den norska djurrättsorganisationen NOAH tillsammans med aktivister från den internationella djurrättsorganisationen Peta.

Över 13 000 personer beräknades ha deltagit i årets marsch, som var den största demonstrationen mot pälsindustrin i Europa under 2016.

Målet med marschen är att sätta stopp för pälsindustrin där djur fängslas och ibland blir elchockade, slagna och flådda levande.

Pälsindustrin dömer oräkneliga djur till ett obeskrivligt lidande och en fruktansvärd död, antingen genom att bli flådda levande, sparkade till döds eller avlivade med elchocker, säger Mimi Bekhechi, Petas direktör för internationella program.

Det finns helt enkelt ingen ursäkt för att bära resterna av ett torterat djur, och Peta stödjer Europas största demonstration i dess kamp att förbjuda pälsindustrin.

Danmark, Finland, Norge, och Sverige är några av de största pälsproducenterna i Europa och har fått kritik för att pälsdjur utsätts för grymma angrepp i länderna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!