Lovar återskapa regnskog

publicerad 30 augusti 2015
Foto: Flickr/CIFOR/CC BY-NC 2.0
Foto: Flickr/CIFOR/CC BY-NC 2.0

Efter intensiva påtryckningar från Världsnaturfonden och flera andra miljöorganisationer har pappersföretaget Asia Pulp and Paper (APP), en av världens största regnskogsskövlare, åtagit sig att åter­ställa en miljon hektar förstörd regnskog på Borneo och Sumatra.

 Det är en enormt omfattande process, och det blir ingen full­värdig regnskog direkt. Men det är ändå ett fantastiskt åtagande om företaget håller vad det lovat, säger Olle Forshed, regnskogsansvarig på Världsnaturfonden

Skogsskövlingen i Indonesien har varit stor de senaste 30 åren. Totalt har APP skövlat cirka två miljoner hektar, en yta motsvarande ytan av både Skåne och Östergötland. Främst har det handlat om värdefulla områden i låglandsregnskogarna, där tigrar och orangutanger tidigare levde. I dag står där i stället oljeväxter och timmerplantaget.

Att vi lyckats få världens största regnskogsskövlare att åta sig att återskapa förstörd regnskog är en jätteseger, säger Olle Forshed.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.