Miljö

Gretas privata säkerhetsvakter knuffade iväg granskande journalist

Var det en slump att Ingemar Rentzhog passerade Greta på hennes första skolstrejksdag? Varifrån kommer Gretas privata säkerhetsvakter? Vem finansierar hennes team?

Den nu 17 år unga aktivisten Greta Thunberg fortsätter att lyftas till skyarna och kändisskapet tycks inte ha någon ända och hon har nått en närmast religiös status i stora kretsar. Men vilka ligger bakom Gretas framgångar?
Den kanadensiske journalisten Keean Bexte arbetar vidare med granskningen av den världskända klimataktivisten. Han har tidigare konfronterat Greta som avböjt att kommentera frågor om hennes påverkan på det Kanadensiska valet vid hennes besök i Alberta under den pågående valkampanjen.

Bexte tog sig till Stockholm och besökte Kungsholmen där Greta genomförde sin strejk utanför riksdagen.

Greta avböjer igen att kommentera frågor om hennes strejk och skolfrånvaro var spontan och varför hennes bil påträffades full med plastartiklar vid COP25-mötet.

När Bexte vill ställa kritiska frågor kördes han iväg av Gretas privata säkerhetsvakter som inte bar någon uniform, inte kunde legitimera sig och ville inte berätta vem som avlönade dem. När Bexte gjorde nya försök att ställa frågor blev vakterna aggressiva och började knuffa journalisten och uppträdde samtidigt hotfullt. Händelserna fångades på film och har publicerats av Rebel News i ett reportage.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!