Fri kollektivtrafik i Seoul – för att bekämpa smog

publicerad 16 januari 2018
Ett smogtäckt Seoul

I den sydkoreanska huvudstaden Seoul har invånarna nu tillgång till gratis kollektivtrafik. Detta för att myndigheterna vill minska luftföroreningarna i staden.

Seoul, med ett invånarantal på över tio miljoner, har likt många andra asiatiska storstäder omfattande problem med luftföroreningar. Staden omfamnas av ett täcke av smog som är ett resultat av luftföroreningar. Smogen har visat sig vara farlig för invånarna och kan orsaka sjukdomar och i värsta fall dödsfall.

I ett försök att minska biltrafiken, som är en av de grundläggande orsakerna till smog, har myndigheterna i Seoul valt att låta invånarna få åka gratis i kollektivtrafiken, rapporterar CNBC.

Andra åtgärder som myndigheterna genomfört är att minska antalet parkeringsplatser och bilanvändandet för offentligt anställda.

Det är oklart hur lång tid som invånarna får åtnjuta den fria kollektivtrafiken.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.