Miljö

Fri kollektivtrafik i Seoul – för att bekämpa smog

Ett smogtäckt Seoul

I den sydkoreanska huvudstaden Seoul har invånarna nu tillgång till gratis kollektivtrafik. Detta för att myndigheterna vill minska luftföroreningarna i staden.

Seoul, med ett invånarantal på över tio miljoner, har likt många andra asiatiska storstäder omfattande problem med luftföroreningar. Staden omfamnas av ett täcke av smog som är ett resultat av luftföroreningar. Smogen har visat sig vara farlig för invånarna och kan orsaka sjukdomar och i värsta fall dödsfall.

I ett försök att minska biltrafiken, som är en av de grundläggande orsakerna till smog, har myndigheterna i Seoul valt att låta invånarna få åka gratis i kollektivtrafiken, rapporterar CNBC.

Andra åtgärder som myndigheterna genomfört är att minska antalet parkeringsplatser och bilanvändandet för offentligt anställda.

Det är oklart hur lång tid som invånarna får åtnjuta den fria kollektivtrafiken.

Liknande artiklar

NyD-podden #23 – Syrienkonflikten, Korea och svens... I detta tjugotredje avsnitt av NyD-podden medverkade nyhetschefen Alexander Almqvist-Paajanen, chefredaktör Markus Ander...
Historiskt möte mellan Kim Jong-un och Sydkoreas p... På fredagen träffades Nordkoreas ledare Kim Jong-un och Sydkoreas president Moon Jae-in. Samma dag tog Kim Jong-un ett h...
24 års fängelse för Sydkoreas ex-president Park Geun-hye, som var Sydkoreas president mellan 2013 och 2017, dömdes under fredagen till 24 års fängelse för mutbrott...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!