David Camerons hus blev ”frackat”

Den internationella miljöorganisationen Greenpeace genomförde under onsdagen en aktion mot Storbritanniens premiärminister David Cameron då han godkänt att bolag borrar efter naturgas under britternas bostäder.

publicerad 5 juni 2014

Metoden som Greenpeace är kritiska mot kallas för fracking. Det går till på som så sätt att att man bryter ut fossila ämnen ur marken genom att fylla kilometerlånga borrhål med vatten som blandats med ibland hälsoskadliga kemikalier.

David Cameron har i frågan om fracking ställt sig på de stora olje- och energibolagen som sysslar med fracking. Bland annat har nu en lag trätt i kraft som ger oljebolagen rätt att borra under medborgarnas egna bostäder, vilket Greenpeace, som är emot fracking, finner är oacceptabelt.

På onsdagsmorgonen genomförde därför flera aktivister en aktion mot Cameron och hans bostadshus. Man satte bland annat upp skyltar där det stod att Camerons hus hade förvandlats till en ”fracking-plats”.

Enligt Greenpeace finns det ett starkt folkligt missnöje mot fracking. Hela 74 procent ska vara emot fracking i Storbritannien.

Premiärministern och hans kontor har inte kommenterat Greenpeace’s aktion, enligt BBC News.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.