Begagnat får mer klimatfokus

publicerad 8 maj 2015

Medvetenheten om miljön bland de som handlar med begagnat ökar, visar en undersökning i samarbete mellan webbhandeln Blocket och IVL Svenska Miljöinstitutet.

Av de tillfrågade svarade 42 procent att de köper och säljer begag­nade prylar för att värna om miljön, medan det för ett par år sedan endast var 24 procent som svarade samma sak.

Enligt uträkningarna bidrog handeln med begagnat på Blocket till att 1,6 miljoner ton utsläpp av växthusgaser kunde undvikas under 2013. Det motsvarar lika mycket klimatnytta som om alla Sveriges vägar stod tomma under mer än en månad.

I jämförelsen har de räknat med att begagnathandeln förhindrar nyproduktion, transporter och förbränning av avfall och företaget ska framöver öka sitt fokus på klimatnyttan gentemot sina kunder. Blocket är landets största marknadsplats på nätet och ägs av medie­koncernen Schibsted.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.