Bättre att bli grön i smyg

publicerad 7 oktober 2014

När ett företag designar om en produkt för att bli mer miljövänlig gör de bäst i att inte skryta med det, enligt en studie publicerad i Journal of Consumer Research.

– När ett företag skapar en produkt som är bättre för miljön är det mindre troligt att konsumenter köper produkten om miljönyttan ses som medveten, snarare än en sidoeffekt av någon annan förbättring. Om företaget medvetet skapar en produkt som är bättre för miljön tror konsumenterna att kvaliteten måste ha sjunkit eftersom företaget har flyttat resurser från kvaliteten, skriver författarna, samtliga vid Yale University, i rapporten, som baseras på flera studier gällande rengöringsmedel.

Rättvis handel, hållbar produktion och donationer till välgörenhet kan företagen däremot skryta med utan att påverkas negativt, enligt författarna.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.