Ukraina dödar hemlösa hundar inför Eurovision

publicerad 13 maj 2017

I dag hålls finalen av Eurovision i Ukraina, men inför tävlingen har den ukrainska regeringen beslutat att förbättra gatubilden genom massavlivning av hemlösa hundar och katter.

I år hålls Eurovision Song Contest i Ukraina. Deltagare från hela Europa har samlats i Kiev för att tävla i musik. Den största nyheten har varit att Ryssland inte kunnat vara med i tävlingen eftersom Rysslands kandidat Julia Samojlova har belagts med inreseförbud av Ukrainas regering eftersom hon hade uppträtt på en konsert i Krim efter att Ryssland annekterade området, vilket ska ha brutit mot ukrainsk lag.

Inför Eurovision Song Contest tyckte Ukrainas regering att man var tvungna att städa upp och göra området runt Kiev estetiskt tilltalande, som den ukrainska regeringen uttryckte det. Men nu framkommer det från flera olika medier och djurrättsorginisationer i Ukraina att regeringen har avrättat tusentals hemlösa hundar och katter.

Djuren ska bland annat ha skjutits men också förgiftats för att sedan kremerats via brasor där de ska ha slängt de döda djuren. Detta är dock inte första gången utan vid fotbolls-EM 2012 som gick i Ukraina och Polen ska Ukrainas regering beordrat att gatorna skulle rensas upp från tusentals hemlösa hundar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!