Tv-profilen Larry King har avlidit

publicerad 26 januari 2021
- av Isac Boman
Larry King.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Tv-profilen Larry King har avlidit 87 år gammal. King ledde bland annat CNN-programmet ”Larry King live” mellan 1985 och 2010 och sedan ”Larry King now” och ”Politicking with Larry King” i samarbete med RT.

Under 25 års tid sändes 6000 avsnitt av ”Larry King live” och han intervjuade en stor mängd världskändisar och politiker – bland annat Dalai Lama, Michail Gorbatjov och Barack Obama.

2012 började han istället leda programmet ”Larry King now” som påminde mycket om succéshowen på CNN och där han fortsatte intervjua kändisar, politiker och journalister. Programmet sändes fram till 2020 i RT America, Hulu TV och den egna tjänsten Ora TV.

2013 startade han också det mer tydligt politiska programmet ”Politicking with Larry King” som även det sändes i RT America och där fokus lades på politiska diskussioner och intervjuer.

– Jag har alltid varit passionerad angående regeringen och frågor som påverkar allmänheten och jag är överlycklig att ha möjligheten att prata politik med några av de mest inflytelserika personerna i Washington och i hela landet, konstaterade King.

Att hans program sändes på RT:s (tidigare Russia Today) nätverk var något som också mötte hård kritik bland antiryska krafter i USA och King anklagades för att vara en del i Rysslands påstådda propagandaapparat, anklagelser som han själv skakade bort som befängda.

– Jag arbetar inte för RT, våra företag har en överenskommelse. De licensierar våra program, konstaterade han och menade vidare att han aldrig skulle ställa upp på ett samarbete om han censurerades eller delar av hans program plockades bort – något som heller inte hänt.

Den judiskättade mediaprofilen, född Lawrence Harvey Zeiger, ses allmänt som en av de största och populäraste tv-personligheterna någonsin i USA och på sociala medier haglar kondoleanserna till hans familj. Hans produktionsbolag har inte gått ut med den exakta dödsorsaken, men klart är att Larry King led av lungcancer, diabetes och en allvarlig hjärtsjukdom.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!