Trudeau förste ”världsledare” att delta i transprogram

publicerad 11 november 2022
- av Jan Sundstedt
Justin Trudau och programledaren Brooke Lynn Hytes.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau kommer att medverka i transtävlingen ”Canada’s Drag Race” nästa vecka. Det är första gången någonsin som en politisk ledare deltar i det hårt kritiserade programmet.

Exakt vilken roll Trudeau ska spela och varför han väljer att medverka i just Canada’s Drag Race är oklart, men enligt seriens producenter ska han ”göra ett speciellt framträdande” under programmet nästa fredag.

Premiärministern har tidigare profilerat sig som en högljudd anhängare och allierad till hbtq-rörelsen, och har i sin roll som makthavare bland annat besökt gaybarer och deltagit i flera Pride-tåg.


Canada's Drag Race är en realityserie och en spinoff på amerikanska RuPaul’s Drag Race där en grupp dragqueens tävlar mot varandra i olika utmaningar med målsättningen att vinna 100 000 dollar och titeln som ”Kanadas nästa dragsuperstjärna.

Programidén har exporterats till bland annat Australien, Belgien, Frankrike, Nederländerna och tiotal andra länder som fått egna varianter av transprogrammet. Under kommande vår kommer även Drag Race Sverige att börja sändas på skattefinansierade SVT.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.