System of a Down planerar nytt albumsläpp

publicerad 11 november 2016

Det har gått 11 år sedan System of a Down släppte sitt senaste album. Nu planerar det amerikansk-armeniska alternativa hårdrocksbandet att släppa ett nytt album inom kort.

Det är bandets trummis John Dolmayan som i en intervju med tidningen Kerrang! säger att bandet håller på att spela in en ny skiva, skriver Exclaim.

– Vår spelförmåga är bättre än någonsin och vi försöker med nya saker. Vi vill inte försöka göra en ny Toxcicity bara för att det var vårat överlägset största album, säger Dolmayan och syftar på det hyllade albumet Toxicity från 2001.

Detta måste vara någonting för en ny generation av System of a Down-fans.

När albumet väl kommer släppas är inte klart, men enligt John Dolmayan har man spelat in ett 15-tal låtar, vilket tyder på att det är högst troligt med ett albumsläpp under 2017. Det skulle i så fall bli bandets första album på över 11 år sedan – då man släppte dubbelalbumet Mezmerize/Hypnotize.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


128 970 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.