Stålmannens son kommer ut som bisexuell

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 18 oktober 2021
- av Redaktionen

Jordens nya superhjälte kommer ut som bisexuell”, deklarerar DC Comics på sin hemsida om stålmannens son, Jon Kent, vars sexuella identitet kommer i fokus i ett nytt nummer i början av november.

Nya Dagbladet har tidigare skrivit om den skenande identitetspolitiken inom serietidningsbranschen, där ”woke-kulturens” kulturmarxistiska inslag tagit sig allt mer explicita former.

Nu är det Jon Kent, son till Clark Kent och Lois Lane, som porträtteras som bisexuell i ett nytt nummer skrivet av Tom Taylor och ritat av John Timms.

Jag har alltid sagt att alla behöver hjältar och alla förtjänar att se sig själva i sina hjältar och jag är mycket tacksam att DC och Warner Bros delar denna idé, säger författaren Taylor.

Stålmannens symbol har alltid stått för hopp, för sanning och för rättvisa. Idag representerar den symbolen något mer. Idag kan fler människor se sig själva i den mäktigaste superhjälten i serier, fortsätter han.

Precis som sin far har Jon Kent fallit för en reporter. I Jon Kents fall handlar det dock om en manlig reporter.

Jag är otroligt hedrad över att få jobba med Tom i serien – Superman: Son Of Kal-El #5 – som visar Jon Kent hantera sitt komplexa moderna liv, samtidigt som han räddar världen från dess största hot, skurkar och hot, säger konstnären John Timms.

Från DC Comics sida uttrycker man stolthet över att kunna porträttera en avvikande sexualitet hos stålmannens son.

Vi kunde inte vara stoltare att få berätta den här viktiga historien, säger Jim Lee, kreativ chef och publicist för DC.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.