SR lyfter fram våldsbejakande svart makt-rappare

publicerad 11 maj 2021

2019 avslöjade Samnytt att YouTubern, rapparen och Instagram-profilen JCBUZ, numera känd som Big Drippa, uppmanade till mord på vita personer – i syfte att svarta ska ”ta över”. Nu lyfter skattefinansierade Sveriges Radio fram profilen och spelar hans musik.

Samnytt var först med att avslöja att nigerianen Big Drippa drev ett Instagramkonto med namn ”barasvarta”. Kontot tillät bara svarta att följa och där bedrevs rasism mot vita för hundratals invandrarungdomar.

I ett särskilt uppmärksammat inlägg på kontot uppmanade nigerianen bland annat att vita som ”snackar skit” skulle skjutas. I samma klipp proklamerade han även att ”svarta ska ta över” och att de kommer att bli den ”starkaste gruppen i Sverige”.

I går gästade nigerianen Kulturnytt i P1 för att prata om kopplingen mellan svenska rapartister och gängkriminalitet. Den skattefinansierade reportern Amanda Lindström ställde inga frågor om hans anti-vita rasism. I klippet görs även reklam för både hans musik och hans YouTube-konto.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!