Inrikes

Åklagare: Inte brottsligt att uppmana till att mörda vita människor

Jesse Ekene Nweke Conable, som kallar sig ”JCBUZ” i sociala medier.

I Sverige är det inte brottsligt att uppmana till att skjuta vita människor på sociala medier. Detta enligt kammaråklagare Mathias Larsson som lagt ned förundersökningen mot en nigeriansk rapartist som är aktiv på Youtube och spridit hotfulla antivita budskap på sin Instagram.

I september förra året polisanmäldes Jesse Ekene Nweke Conable, som kallar sig ”JCBUZ” i sociala medier, för en video han laddat upp i en sluten grupp på Instagram.
I videon gör den 22-årige nigerianen, som numera är svensk medborgare, ett flertal antivita uttalanden. Gruppen är endast öppen för svarta medlemmar.

Såsom de här vita tog oss som slavar, vi ska ta dem som slavar. Vi ska behandla dem ännu värre, säger Jesse Ekene Nweke Conable och uttalar även bland annat följande:

Vi ska ta deras bitches, vi ska ta deras pengar, vi ska bli den helt ärligt bästa rasen någonsin.

Black power! Black power!

Om någon vit kille eller vit tjej fucking snackar skit om dig – nuka dem. Om de snackar skit om din familj – skjuta dem.

Polisanmälan som gjordes lämnades över till kammaråklagare Mathias Larsson vid Södra Skånes åklagarkammare som inledde en förundersökning. De 4 juni i år beslutade sig dock Larsson för att lägga ned förundersökningen, och fastslår med andra ord att det inte är brottsligt att uppmana till mord på vita.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!