Åklagare: Inte brottsligt att uppmana till att mörda vita människor

publicerad 24 juli 2020

https://youtu.be/xp_0Z5w-3_k

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I Sverige är det inte brottsligt att uppmana till att skjuta vita människor på sociala medier. Detta enligt kammaråklagare Mathias Larsson som lagt ned förundersökningen mot en nigeriansk rapartist som är aktiv på Youtube och spridit hotfulla antivita budskap på sin Instagram.

I september förra året polisanmäldes Jesse Ekene Nweke Conable, som kallar sig ”JCBUZ” i sociala medier, för en video han laddat upp i en sluten grupp på Instagram.

I videon gör den 22-årige nigerianen, som numera är svensk medborgare, ett flertal antivita uttalanden. Gruppen är endast öppen för svarta medlemmar.

Såsom de här vita tog oss som slavar, vi ska ta dem som slavar. Vi ska behandla dem ännu värre, säger Jesse Ekene Nweke Conable och uttalar även bland annat följande:

Vi ska ta deras bitches, vi ska ta deras pengar, vi ska bli den helt ärligt bästa rasen någonsin.

Black power! Black power!

Om någon vit kille eller vit tjej fucking snackar skit om dig – nuka dem. Om de snackar skit om din familj – skjuta dem.

Polisanmälan som gjordes lämnades över till kammaråklagare Mathias Larsson vid Södra Skånes åklagarkammare som inledde en förundersökning. De 4 juni i år beslutade sig dock Larsson för att lägga ned förundersökningen, och fastslår med andra ord att det inte är brottsligt att uppmana till mord på vita.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!