Pedofilanklagelser haglar mot spansk karneval

HBTQ-lobbyn

publicerad 15 februari 2024
- av Jan Sundstedt
Sexualiserandet av barn har väckt avsky i Spanien och runtom i världen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Årets karneval i staden Torrevieja i sydöstra Spanien har lett till fördömanden, polisanmälningar och högljudda krav på festivalarrangörernas avgång.

Skälet är att mycket unga flickor syns delta, dansande med regnbågsflaggor i kostymer utformade så att det ser ut som att de bara bär trosor, nätstrumpor och ”tejpade kors” över sina bröstvårtor – samtidigt som den vuxna publiken står och applåderar.

Den kristna stiftelsen Christian Lawyers fördömer festivalens ledning och kräver att de avgår eller avskedas. Man har även anmält saken eftersom man menar att festivalarrangörerna gjort sig skyldiga till att ha utnyttjat minderåriga för exhibitionistiska ändamål

Syftet med paraden och barnens utstyrslar påstås ha varit att göra satir på de spanska politiska partiernas olika vallöften – men kritiker menar att det istället handlar om ”hypersexualisering” och ”uppvigling till pedofili”.

– Det är förkastligt och faller under typen korruption av minderåriga. Vi hoppas att rättvisan kommer att agera så att barnens oskuld inte går förlorad och att de inte utnyttjas på detta sätt, försäkrar stiftelsens ordförande Polonia Castellanos.

Vill arrestera föräldrarna

På sociala medier där klippen blivit virala är tongångarna snarlika och många kräver att såväl föräldrar som arrangörer ställs till svars.

Det är pedofili. Inte lämpligt Att det ens finns en debatt om detta är befängt. Alla inblandade måste åtalas och permanent nekas tillgång till barn”, menar exempelvis Katherine McKinney.

Pedofili, degenerering, barnmisshandel, äckligt och smutsigt. Håll tassarna borta från barnen!”, anser en annan.

En tredje användare säger sig inte kunna ”tro sina ögon” och anser att barnens föräldrar bör arresteras.

Arrangörerna hänvisar dock till sin konstnärliga frihet och säger sig vara villiga att genomföra fler provokationer i framtiden.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!