KISS-profilen sågar transpropaganda

HBTQ-lobbyn

publicerad 3 maj 2023
- av Jan Sundstedt
Paul Stanley under en konsert med KISS, Malmö, 2010.

KISS medgrundare, frontman och kompgitarrist Paul Stanley 71, gick häromdagen till offensiv mot de senaste årens ökning av trans-medicinska ingrepp på unga människors könsorgan. Han riktar i en färsk tweet kritik mot bland annat föräldrar som överväger att låta sina barn genomgå ett så kallat könsbyte.

Paul Stanley har på Twitter orsakat en mindre storm över ett icke korrekt inlägg i den infekterade trans-debatten. Han skriver bland annat att “det finns en stor skillnad mellan att lära ut acceptans och att normalisera och till och med uppmuntra deltagande i en livsstil som förvirrar unga barn att ifrågasätta sin sexuella identitet”.

Stanley tillade att han tror att somliga barn dras med i “det roliga i att använda pronomen” och att “även om det finns människor i nominellt vuxen ålder som önskar göra medicinska ingrepp i sin egen kropp”, har deras “kamp” förvandlat frågan “till en sorglig och farlig modefluga för barn och unga”.

Paul Stanleys inlägg kommer samtidigt som en rad lagstiftningsåtgärder vidtagits i minst tio republikanskt ledda delstater, med syfte att införa restriktioner kring användning av pubertetsblockerare och könsrelaterade operationer för personer under 18 år. Minst 385 lagförslag hade fram till 7 mars i år framlagts, enligt uppgifter som analyserats av American Civil Liberties Union.

Paul Stanley KISS
Paul Stanley under en konsert med KISS, Malmö, 2010. Foto: Jan Sundstedt

Stanley har tidigare gett sig in i kontroversiella offentliga ämnen. Ett exempel är år 2017, då han öppet kritiserade NFL-spelaren Colin Kaepernick för att denne inför en match knäböjde inför den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM under framförandet av den amerikanska nationalsången.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!