MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Jordan Petersons budskap till globalisterna: “Back off!”

Globalismens framfart

publicerad 12 november 2022
- av Isac Boman

I ett anförande fördömer den populäre kanadensiske psykologiprofessorn Jordan Peterson de profilerade globalister, mäktiga organisationer och storföretag som driver på för att få jordens befolkning att underkasta sig deras agenda och tvingas in i en alltmer miserabel tillvaro under förevändningen att det är nödvändigt för att “rädda planeten” och “tackla klimatkrisen”.

Peterson pekar som ett exempel på att det världsledande multinationella revisions- och konsultnätverket Deloitte har kommit att agera rådgivare till de globaliseringstroende politiska ledare vars politiska åtgärder och program lett till oroligheter runt om i världen.

– Om du letar efter orsaken till de nederländska bonde- och fiskarupproren, den kanadensiska lastbilskonvojen, de gula västarna i Frankrike, bondeupproret i Indien för ett par år sedan, den senaste katastrofartade kollapsen på Sri Lanka eller energikrisen i Europa och Australien så kan du bilda dig själv genom Deloittes senaste uttalanden.

Jordan Peterson lyfter fram hur inflytelserika Deloitte tidigare i år publicerade ett upprop där man krävde omedelbar handling för att bekämpa den påstådda klimatkrisen. Man hävdar bland annat att stormar, bränder, torka, regnskurar och översvämningar under de senaste 18 månaderna varit unika och aldrig tidigare skådats – och att hela världens samhällen och ekonomiska system nu måste göras om och alla människors beteenden förändras för att undvika vad som påstås vara den största miljökatastrofen i världshistorien.

Om inte detta görs, kommer det att under de nästkommande 50 åren kosta oss hisnande 178 000 miljarder dollar, enligt maktnätverket.

– Vem vågar förneka sådana fakta, fastställda så matematiskt? Så exakt? Så vetenskapligt? frågar sig psykologiprofessorn och pekar på att EU och andra lagstiftande församlingar väljer att fatta ödesdigra beslut baserade på högst osäkra hypoteser som kommer att göra mer skada än nytta för mänskligheten.

Fattigdom och misär

Peterson konstaterar vidare att regeringar redan har fattat ovetenskapliga beslut om att ”bli gröna” och drastiskt minska sina utsläpp på extremt kort tid – något som är omöjligt utan att totalt haverera den egna ekonomin och industrin – och därmed utsätta befolkningen för stort lidande.

– Det enda Deloittes modeller garanterar är att om vi gör det de rekommenderar kommer vi definitivt att bli fattigare än vad vi annars hade varit, säger han och menar att de fattigaste kommer att drabbas hårdast.

– Har ni noterat att maten blivit dyrare? Att boende blivit dyrare? Att energi blivit dyrare? Att många produkter inte finns att få tag på längre? Kan ni inte förstå att detta bara kommer att bli värre om de Deloitte-inspirerade moralisterna får som de vill? Hur mycket ”kortsiktigt lidande” kommer du att behöva utstå? Decennier? Hela ditt liv? Hela ditt och dina barns liv?

Den frispråkige psykologiprofessorn pekar också på att alla inte accepterar globalisternas planer på att driva dem in i fattigdom och att lastbilschaufförer, bönder och uppretade medborgare redan väljer att göra motstånd – och att protesterna sprider sig.

– Deloittes konsulter och likasinnade centralister drar saker för långt… Deras agenda som rättfärdigas med att det råder en kris kommer istället att göra alla fattigare, särskilt de som redan är fattiga.

Ödesdigra konsekvenser

Professorn är också övertygad om att globalistiska aktörers planer, att tvinga västvärlden in i fattigdom med hänvisning till klimatkrisen, ironiskt nog även kommer att leda till att miljön tar ännu mer skada – eftersom människor i det ekonomiska kaos som uppstår som en konsekvens bara kommer att få tid att fokusera på sin omedelbara fysiska överlevnad och lär bry sig mycket lite om “miljötänk”.

– Varningsklockorna ringer. Lyssna på dem innan de förvandlas till sirener. Vi kommer inte att gå framåt utan motstånd mot den nöd ni påtvingat oss. Vi kommer inte att tillåta er att stjäla och förstöra den energi som gör våra liv uthärdliga. Vi kommer inte att tillåta våra barn att kritiseras bara för att de existerar och sedan berövas den välmående och möjlighetsrika framtid som vi strävat så hårt efter att bereda dem.

– Lämna oss i fred ni centralister, ni tillbedjare av Gaia, ni som offrar andras välstånd och egendom; ni blivande planetariska räddare; ni machiavelliska pretendenter och godhetssignalerare som protesterar mot makten samtidigt som ni vansinnigt samlar den omkring er. Lämna oss i fred att blomstra eller inte som ett resultat av våra egna val och handlingar… Lämna oss ifred eller skörda virvelvinden, och se den fruktansvärda förstörelsen av det ni utger er för att rädda, som följd.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend