”Jesus Revolution” på flera svenska biografer

publicerad 31 augusti 2023
- av Jan Sundstedt
Jesus Revolution
Jonathan Roumie spelar Lonnie Frisbee i "Jesus Revolution".

Biografkedjan Svenska Bio meddelar att man från och med 14 september kommer att visa den verklighetsbaserade dramafilmen Jesus Revolution som gjort stor succé i USA.

Sedan tidigare har även Sveriges största biografkedja Filmstaden meddelat att man kommer att visa filmen.

Filmstaden lät häromveckan meddela att man visar filmen på alla sina orter med start 14 september. Svenska bio, tvåa bland svenska biografkedjor med biografer på många mindre orter, gör nu detsamma.

Det kommer att göra att vi når ut till fler och lite mindre städer, säger Maria Viklund från Barfota Productions, bolaget som äger den svenska distributionen av filmen.

Jesus Revolution följer hippien Lonnie Frisbee (Jonathan Roumie) och dennes strävan efter fred, kärlek och frigörelse i sjuttiotalets Kalifornien. Under resans gång startar han en motkultur vid namn Jesusrörelsen och, visar det sig, historia.

Publikintresset avgörande

Svenska Bio väljer initialt att inte visa filmen i alla sina aktiva biografer, vilket dock kan komma att justeras.

Det går att höra av sig till sin Svenska Bio i den ort man bor om de inte har programsatt den än. På vissa orter har filmen programsatts efter önskemål, kommenterar Maria Wiklund.

Filmen är i dagsläget klar för visning i 30 svenska städer. Bland annat kommer den att visas på minst fem biografer i Stockholm med totalt över tusen platser.

Filmstaden inleder sin marknadsföring från och med fredag genom att visa trailern för Jesus Revolution i samband med andra filmvisningar.

Bara trailern talar till människor, så vi är glada att Filmstaden väljer att visa den, säger Maria Viklund.

 

Premiärdatum för filmen är satt till 14 september.

Vill svenska folket ha den här typen av film så kommer de låta den fortsätta gå, tillägger Wiklund.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!