“Jesus Revolution” gör succé på Netflix

publicerad 7 augusti 2023
- av Jan Sundstedt
Jesus Revolution
Jonathan Roumie spelar Lonnie Frisbee i "Jesus Revolution".

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det kristna dramat Jesus Revolution blev under våren en överraskande ekonomisk framgång på biograferna i USA med en sammanlagd kassaintäkt på omkring 52 miljoner dollar. Nyligen hade filmen premiär på streamingtjänsten Netflix – och där fortsätter succén.

Under första halvåret 2023 har filmer och tv-serier producerade av branschfolk med öppet kristen tro rönt stora framgångar i USA. Ett exempel på detta är megasuccén Sound of Freedom, filmen som kastar ljus över sexhandeln med barn.

Ett annat exempel är dramat Jesus Revolution, i regi av Jon Erwin. Filmen belyser en verklighetsbaserad historia om den stora våg av andligt utforskande i USA i början av 70-talet, med sin utgångspunkt från en grupp tonåriga hippies i södra Kalifornien.

Berättelsen följer hippien Lonnie Frisbee och dennes strävan efter fred, kärlek och frigörelse. I samband med detta startar han en motkultur – Jesusrörelsen – och, visar det sig, historia.

Filmen är producerad av Lionsgate Entertainment, ett oberoende filmbolag med säte i Kalifornien som historiskt sett inte varit rädda att investera i såväl udda alster som generiska actionstänkare.

Succé

Jesus Revolution har blivit en framgångssaga för bolaget. Inte nog med att filmen drog in över 50 miljoner dollar på biograferna i USA. Nu gör den ytterligare kometsuccé på streamingtjänsten Netflix.

 

Var inte så arrogant att du tror att Gud inte kan arbeta sig igenom dina misstag, lyder ett citat som nog kan sägas vara ett genomgripande budskap i filmen och verkar ha resonerat med mången publik.

Tills vidare är filmen endast tillgänglig via Netflix. I dagsläget finns inga uppgifter om svensk premiär.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!